Jeg var den første der vågnede i dag så jeg bød Helle på morgenkaffe ved 7 tiden så mon ikke vi er vendt rundt nu selv om teenagerne godt kunne sove et par timer mere – men det går ikke når vi skal ind i nationalparkerne og gå rundt i flere timer inden det bliver for varmt…

Vi kørte mod Canyonlands National Park lidt over klokken 8 og det skete ad endnu en Scenic Highway – denne gang 313 som vi kørte på til vi ramte Visitor Centret.

Vi gik som altid ind i Visitor Centret og tog en snak med en ranger som kunne guide os i forhold til de timer vi kunne bruge i parken. Vi fik i dag anvist tre gåture og 2 Overlooks vi kunne stoppe ved. Vi kørte herefter de cirka 10 km til Upheaval Dome som var en kort gåtur på cirka 30 minutter. Det var flot men faktisk det mindst flotte vi så i dag.

Næste stop blev ved Green River Overlook som er lige ved parkeringspladsen. Og det var bare mega flot og et imponerende skue. Tænk sig et udsigtspunkt man ikke engang skulle kæmpe sig opad stier og trapper for at komme til. Derefter gik turen til Buck Canyon Overlook som var et helt andet og spektakulært view.

Nu var det så slut med de ‘nemme’ ting for nu gik køreturen op til parkens Grand View Point Overlook. Her skulle vi gå cirka 1.5 km hver vej så vi fyldte rygsækken med vand da det efterhånden var blevet varmt – dog ikke varmt i forhold til de andre parker vi har besøgt. Måske fordi Canyonlands National Park ligger i cirka 2 km højde. Vi drog af sted og fik mange flotte udsigter undervejs og stien var ret nem at gå på det meste af vejen – også i forhold til hvad vi har været ‘udsat’ for tidligere.

Omkring klokken 11.45 nåede vi Grand View Point Overlook og som mange af de andre steder vi har gået ‘lange’ ture fortrød vi bestemt ikke de 30 minutter vi havde ofret på vej ud. Grand View Point Overlook er nemlig 360 grader panorama udsigt over kløften i Canyonlands National Park og det var bare imponerende smukt.

Vi gik den halve time tilbage til bilen for at køre mod sidste stop på vores tur i parken. Vi kørte til Mesa Arch som umiddelbart ikke er ret imponerende i forhold til de andre Arches og Bridges vi har set indtil nu. Mesa Arch er ikke særlig stor men til forskel fra de andre har du et spektakulært view ud over kløften igennem archen når du kommer tæt på den.

Det var så 4 timer i Canyonlands National Park og vi kan nu skrive Utahs Mighty 5 Nationalparks på visitkortet. 4 på denne tur og Bryce Canyon i 2014.

Tilbage i Moab genbesøgte vi Moab Diner som endnu engang leverede varen med klasse burgere til Mikkel og undertegnede mens Mads og Helle røg på nogle lækre sandwich.

I skrivende stund ligger vi ved poolen på tredje time og har den helt for os selv. Sgu i orden.

Reklamer