Jetlag er vel overstået når vi sover til 7.00 flere dage i træk…Efter mange dage med naturoplevelser om formiddagen skulle den første del af dagen i dag være køredag uden planer hverken på vejen eller ved slutdestination da Cortez i Colorado ‘blot’ skulle bruges som mellemstation mod Four Corners Monument og videre mod Monument Valley.
Så altså kun 1 kort smut ind i Colorado inden vi kører mod Arizona.

Køreturen ville blot være 2 timer og da vi allerede var klar til afgang klokken 9 skulle vi improvisere lidt på ruten. Det gjorde vi så ved at dreje fra Highway 191 sydgående og ind på Highway 46 mod øst. Her kørte vi syd om La Sal Mountain hvor vi kunne se lidt sne på toppen.

Ved enden af Highway 46 ramte vi så skiltet til Colorado. Et utroligt smukt sted og øde sted og vi fik taget det obligatoriske statsgrænse billede. Highway var nu Colorados nr. 90. På Highway 90 kom vi igennem Paradox Valley og ude (meget langt ude) kunne vi skimte toppe af et sneklædt Rocky Mountain. Den vej skulle vi dog ikke men stadig fedt at kunne skimte den kæmpe bjergkæde. Ved Naturita holdt vi lige et kort stop og kiggede på Rand McNally atlasset for at se om vi skulle dreje sydover eller fortsætte lidt længere mod øst.

Vi besluttede at køre sydover da vi allerede havde kørt et par timer og der herfra Naturita var et par timers kørsel til Cortez. Vi kørte sydover ad Highway 141 og her ramte vi nogle flotte syn. Blandt andet kørte vi gennem Gypsum Gap Valley og Slick Rock Hills indtil vi ramte Highway 491 som vi også ville have ramt hvis vi havde fulgt Google Maps fra morgenstunden.

Kort inde på Highway 491 ramte vi en lille flække Dove Creek og da klokken efterhånden var blevet 12.30 røg vi ind på byens diner. Debs Diner som helt klart var på Trumps side…
Det lignede Dineren var lavet i et almindeligt hus men det var super sjovt sted at se og man kunne se det var lokale folk der hang ud der til frokost. Burgerne og sandwichene var i øvrigt også ganske glimrende.

Vi havde så lige cirka en halv times kørsel tilbage til Cortez hvor vi lige måtte have GPS frem og finde hotellet da det ikke lå på den indfaldsvej vi kom ind ad. Vi tjekkede ind ved 13.45 tiden med udsigt til bjerge og vel at mærke en fin diner på den anden side af gaden.
Vi røg til poolen og nød de 32 grader vi nu var nede på…så der hyggede vi os 3 timer.

Aftenen gik med en tur på dineren overfor som leverede ganske glimrende steaks og philly steaks sandwich. Næsten lige ved siden af lå Walmart så der gik vi også lige ind og fyrede lidt penge af på mega billigt tøj. Helt utroligt hvad de kan sælge tøj til sådan et sted.

PS! Jeg havde en lidt uvillig fotograf med i dag som tilmed tillod sig at sove på køreturen… så ikke så mange billeder fra køretur.

PPS! glæder mig til at fylde bilen op i morgen – efter at have givet helt vanvittige 4.85 pr liter i Utah – kan jeg i morgen tidlig fylde bilen op til mere humane 3.85 pr liter

Reklamer