Far havde fået ”sit” Rand McNally Road Atlas og det blev studeret godt inden turen skulle gå fra San Diego til spillebyen Laughlin. Vi vidste det blev en lang tur på omkring 350 miles og ikke ret meget motorvej. Vi lagde dog ud på motorvejen men drejede ret hurtigt fra og kom ud på en fed Highway, hvor vi strøg henover og igennem Calihulla Mountain, hvor der var mange smukke syn hele vejen. Vi stoppede ved et udsigtspunkt i 1300 meters højde. Her var der et rigtigt flot syn ned over snoede veje, og en mindeplade hvor der som overskrift stod ”Welcome to scenic Highway” – det var en klar sandhed.

Vi fortsatte og kom en tur igennem det mondæne Palm Desert. Der var flotte villaer og pæne veje, brede veje må man sige. Turen gik videre mod Joshua Tree Park, som vi havde valgt at krydse igennem sydfra. Også her var der flot natur og sjove kaktusser. Vi fik også købt vores adgangskort til Nationalparkerne, som vi senere hen skulle få god brug for. Havde vi haft tid (desværre var det en for lang tur), burde vi have taget en afstikker længere mod vest i Parken. Men vi blev blandt andet ramt af et vejarbejde, hvor vi sad og ventede en halv time midt inde i Parken. Så det er ikke kun på ”betonstien” i Tyskland der findes vejarbejde. Vi kom dog ud af Parken og spiste frokost i en by ved navn Twentynine Palms. Et rigtig gammeldags diner – men pizzaen var ok og ganske billig og en 0,6 liter Cola kostede bare 9 kr.

Herefter fortsatte vi mod øst langs Joshua Tree Park, og det var godt nok lange lige Highways og nærmest ingen trafik på vejen. Vi kørte på Highway 62 og så noget af Old Woman Mountains og Turtle Mountains. Vi nåede Needles syd for Laughlin og pludselig var vi en kort tid inde på et lille stykke af den historiske Route 66. Kort derefter krydsede vi Colorado River og statsgrænsen til Arizona. Her steg vi ud og fik det obligatoriske ”statsgrænse” skilt billede. Og puha var det pludselig varmt.

Vi fortsatte til Laughlin som lå få km inde i Nevada. Vi tjekkede ind på Golden Nugget i 41 graders varme og det indbød til en tur i poolen, som var ganske tiltrængt. Mor og far fik deres første øl på turen – selvfølgelig en Budweiser. Derefter fik vi lidt aftensmad og fik taget et par billeder af spillebyen Laughlin i mørke (en meget lille forsmag på Las Vegas). Klokken var efterhånden blevet 23.00 da disse linjer blev skrevet.

Reklamer