Dagen var “helliget” en tur i Kennedy Space Center. Vi startede dog med en lille morgenmad inden vi tog afsted, den var heldigvis med i værelsesprisen, så vi skulle ikke ud og køre.

Vi tog afsted i god tid fra hotellet, men turen til Kennedy Space Center var dog noget kortere end GPS sagde, så vi var der faktisk en halv time før de åbnede. Til gengæld var parkeringsvagterne heller ikke “vågnet” endnu så vi “slap” for en parkeringsafgift på 10 USD.

Mens vi ventede på de åbnede fik vi taget de obligatoriske billeder af indgangen. Da de meldte parken åben, bad de alle gæster vende sig om, og kigge mod det amerikanske flag mens de afspillede nationalmelodien. Ja det er jo ikke USA for ingenting.

Vi kom endelig ind i parken, og fulgte med strømmen (der var nu ikke så mange mennesker) og gik ned til den første udstilling. Den omhandlede rumfærgen Atlantis. Selve rumfærgen lå faktisk inde i udstillingen. Faktisk ret surrealistisk at gå og røre ved en rumfærge som har været en tur i rummet 33 gange. Første gang var i 1985 og sidste gang i 2011.

Inde i Atlantis udstillingen kunne man også prøve en virtuel raketopstigning, hvor alle blev rystet godt igennem. Dem der har været med på en rakettur fortæller at den virtuelle opstigning faktisk var meget realistisk.

Efter Atlantis udstillingen gik vi en tur i IMAX teatret og så en film om en månelanding. Det var efterhånden blevet frokosttid, og det blev så i silende regn, og kort derefter erfarede vi at den planlagte raketopfyring om aftenen desværre var aflyst pga dårligt vejr senere på dagen.

Klokken var efterhånden blev 14 og vi tog nu den anbefalede guidede bustur ud til Apollo udstillingen. På vejen så vi blandt den berømte store bygning med det amerikanske flag på. Bygningen er faktisk en af de største i verden og flaget alene er 64 x 33 meter. Men da man ser den et stykke væk fra fornemmer man ikke helt størrelsen

Vi ankom til Apollo centret hvor måneraketten Saturn ligger i en kæmpe hal. Den var godt nok bare stor. I centret var også en masse andet, og vi en fed film hvor der virkelig var knald på lyd og billeder. Virkelig cool.

Nå men det blev da også en tur i poolen den dag.

 

 

Reklamer