Hele dagen var afsat til monumentale Grand Canyon. Vi satte vækkeuret til 04.30 for at komme tidligt ud af starthullerne. Vi startede bilen og kørte til et udsigtspunkt et par km væk. Solen stod op over kanten kl. 05.19. Det var mega flot. Vi frøs dog noget da der var en kold morgenvind og derfor kørte vi tilbage til værelset og fik et par timer mere på øjet. Kl. ca. 10 fandt vi en af de shuttlebusser der kører rundt i Nationalparken fra kl. 04.00 om morgenen til kl. 21.00 om aftenen. Et i øvrigt imponerende effektivt system og fedt at man ikke skulle køre rundt i sin egen bil og starte og stoppe hele tiden.

Vi startede med at køre til South Kaibab Trailhead. Her gik vi en tur ned af et af plateauerne. En tur på 2,9 km i alt. Vi stoppede ved Ooh Aah Point 230 meter nede i kløften. Det tog lidt over en halv time at komme ned – og det var en fantastisk tur ned med masser af smukke views. Vi var forberedte på at turen op ville blive hård og regnede med at det ville tage dobbelt så lang tid. Men vi viste imponerende form (trods middagsvarmen) og tog den lige så hurtigt op som ned – selvom det var mega hårdt og ikke uden brok fra Mikkel. Vi tog shuttlebussen tilbage til Visitor Centre og fik en tiltrængt kop kaffe og kakao og slappede af en halv times tid. Vi provianterede lidt vand, da der gik noget til i varmen og i de hårde anstrengelser nedad plateauet.

Derefter hoppede vi på en shuttlebus og det var starten på en 5 timer lang rundtur langs kanten. Vi nåede faktisk alle 9 viewpoints på den rute. Et par stykker af dem kunne vi gå til langs kanten, uden at hoppe af og på bussen. Det blev en rigtig god tur og specielt Hopi Point blev vi imponerede, da vi for første gang for alvor så den 100 meter brede Colorado River i bunden af kløften. Den viste sig dog fra endnu flottere side da vi nåede til Pima Point. Ved endestationen fik vi en sandwich til ”frokost” (klokken var efterhånden blevet 15.30). Vi tog et par stop på vejen hjem og fik et lille mellemmåltid – og derefter var det hjem i bad, da vi alle 4 var godt støvede og svedige. Vi spiste aftensmad og gik tidligt i seng, for vi var trætte efter en lang dag, og næste dag ventede en lang køretur.

Reklamer