Sikken en dag det blev. Stod op i en spilleby og sluttede i Grand Canyon. Unægtelig noget af en kontrast. Vi startede på en historisk del af den berømte Route 66. Der var ikke så meget at se ud over byerne vi kom igennem. Men byerne var til gengæld en sjov oplevelse. I Hackberry var vi inde i en souvenirbutik som havde ALT slags ”skrammel” om den gamle Highway.

Videre på ruten var vi en tur nede i en stor grotte, ved navn Grand Canyon Caverns. USAs største tørgrotte. Vi startede i en elevator der bragte os 64 m under jorden. Det var en fantastisk rundtur i grotten, som faktisk slutter 64 miles længere væk i selve Grand Canyon, hvor der er blevet set røg fra grotten. En kuriøsitet var at man kunne overnatte nede i grotten. Der var simpelthen indrettet et ”værelse” med 2 dobbeltsenge, sofagruppe, fjernsyn og også bad og toilet. Det var dog en noget dyr overnatning, der ville have kostet os 1.000 dollars. Men det er ikke det mest ”sindsyge” om grotten. For, for 10.000 dollars kunne man blive gift dernede.

Vel oppe fra dybet fortsatte vi mod byen Seligman, som har fået en mindre renæsssance efter filmen Cars. Vi så da også flere biler fra filmen, og også undervejs på ruten i øvrigt. Vi fik burger og fritter på en hyggelig burgerbar, med gamle biler i baghaven.

Nå men Grand Canyon kaldte og vi kørte de sidste par hundrede km videre og ankom til parken kl. 16. Det var tidsnok til at vi kunne danne os et hurtigt overblik og vi kom hurtigt ud til ”kanten”. Og det var nok et af de største sug i maven på hele turen. En fantastisk følelse og oplevelse og stå der og kigge over og ned i kløften. Vi undersøgte hvornår solen ville gå ned. Vi tog dog lige en kop kaffe og slappede af en halv times tid på en café inden i parken.

Vi vandrede ud til Yapavai Point, hvor vi skulle se solen gå ned over dette mægtige stykke natur. Vi sad der en times tid og nød udsigten, og fik taget et par (hundrede) billeder. Og solnedgangen var bare fantastisk. Klokken var efterhånden blevet 20.00 så vi fik os en hurtig aftensmad og fandt tilbage til vores værelse, hvor vi satte vores vækkeure til kl. 04.30 for at komme op og se solopgang.

Reklamer